Βουλευτικές |  Αρχιεπισκοπικές
  
 
 
ASP.NET Menu :: Please specify the MenuData XML file property.

Αντώνης Παπαχριστοδούλου, ΔHΣY

Προφίλ

Ο Αντώνης Παπαχριστοδούλου γεννήθηκε στο χωριό Αγκαστίνα και με την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1963 εργοδοτήθηκε αμέσως ως πωλητής.

Το 1969 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση και ασχολήθηκε με το εισαγωγικό εμπόριο μέχρι το 1974, με την εισβολή είχε μεγάλη οικονομική ζημιά για την εποχή εκείνη και αμέσως μετά μεταπήδησε στη βιομηχανία δερμάτινων ενδυμάτων (Jane's Leathers).

Ενώ εργαζόταν, ταυτόχρονα μελετούσε και παρακολουθούσε σεμινάρια marketing, ακολούθως μελέτησε νεώτερη παγκόσμια, ελληνική και κυπριακή ιστορία. Όταν ενεπλάκει στην πολιτική, μελέτησε τα σεμινάρια Καρνέκι «πώς να μιλώ και να πείθω», λίγη φιλοσοφία και λίγο Θουκυδίδη.

Επειδή όνειρό του ήταν να σπουδάσει ζωγραφική και η τότε αντίληψη ότι «οι ζωγράφοι πεθαίνουν στη ψάθα» του έκλεισε το δρόμο, στα πενήντα του παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και μια σειρά μαθημάτων παραδοσιακής γλυπτικής.

Εθνική και πολιτική δράση

Στα δεκατρία του χρόνια έδωσε τον όρκο της ΕΟΚΑ μαζί με άλλους συμμαθητές του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και εντάχθηκε στις τάξεις της ΑΝΕ και είχε ενεργό δράση.

Το 1963 με την τουρκοανταρσία συμμετείχε στις νυχτερινές σκοπιές στο χωριό του, που περιβάλλεται από τουρκοκυπριακά χωριά.

Το 1964 υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως υπαξιωματικός ομαδάρχης για εννιά μήνες και τους υπόλοιπους εννιά μήνες επικεφαλής ομάδας πληροφοριών και υπαγόταν στον τότε ταγματάρχη με το ψευδώνυμο Χριστόφορος Λέων, γνωστό σήμερα Δημήτριο Ματαφιά.

Του ανετέθησαν τότε επικίνδυνες αποστολές και τις έφερε όλες σε πέρας.

Το 1967 με τα επεισόδια στη Κοφίνου και την απειλή της Τουρκίας για εισβολή, ντυμένος στο χακί βρέθηκε στη Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

Στο χακί ντύθηκε και το 1974 κατά τη τουρκική εισβολή και για αρκετά ακόμα χρόνια ως έφεδρος και πολιτοφύλακας.

Το 1976 στο κάλεσμα της ηγεσίας της δεξιάς δήλωσε παρών και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΗΣΥ.

Υπηρέτησε σαν πρόεδρος της τοπικής ένωσης ΔΗΣΥ Έγκωμης εννιά χρόνια, στο Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας δεκατρία χρόνια, στη Επαρχιακή Γραμματεία Λευκωσίας και στο Ανώτατο Συμβούλιο εφτά χρόνια.

Εκλέγηκε μέλος της Χωρητικής αρχής Έγκωμης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης και υπηρέτησε στη Σχολική Εφορεία Έγκωμης ως μέλος, γραμματέας και ως πρόεδρος.

Επίσης υπηρέτησε δυο χρόνια ως προϊστάμενος αξιωματικός στην Πολιτική Άμυνα,

Αρθρογραφία-Ομιλίες

Ως πολιτικοποιημένο πρόσωπο και δεμένο με τα κοινά, έχει πλούσια αρθογραφική δουλειά που δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο και ασχολήθηκε με αρκετά θέματα, αλλά κυρίως για τα προβλήματα των νέων.

Έκανε ομιλίες σε εκδηλώσεις Αγκαστινιωτών και των σχολείων Έγκωμης, στο σεμινάριο ΔΗΣΥ Έγκωμης, σε συνέδριο της Παγκύπριας Ένωσης Κοινοτήτων στο Λυθροδόντα και σε αρκετές εκδηλώσεις του Δήμου Έγκωμης.

Επικοινωνία

Κυριάκου Μάτση 46Β, 2409 Έγκωμη.
Τηλ. 22355290-22844844 και 99545291,
e-mail: antonispa@spidernet.netCopyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.