Βουλευτικές |  Αρχιεπισκοπικές
  
ASP.NET Menu :: Please specify the MenuData XML file property.
 
 
ASP.NET Menu :: Please specify the MenuData XML file property.
Ας είμαστε ειλικρινείς
Αντώνης Παπαχριστοδούλου
ΔHΣY,  13/12/2006
 

Σε κάθε προεκλογική περίοδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι οι υποψήφιοι ή σχεδόν όλοι, υπόσχονται ένα μακροσκελή κατάλογο από διάφορα έργα, τα οποία όντως μακρόχρονα χρειάζονται σε κάθε Δήμο, αλλά πολλές φορές χρειάζεται ολόκληρος κρατικός προϋπολογισμός για να υλοποιηθούν όλες αυτές οι υποσχέσεις. Αυτές οι υποσχέσεις σίγουρα χαϊδεύουν τα αφτιά των δημοτών και πολλές φορές πείθουν για τις γνώσεις και το ενδιαφέρον του υποψηφίου.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να μπαίνουν στο κόπο και να ερευνούν λίγο το θέμα για να δουν ποια από τα έργα είναι πραγματοποιήσιμα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου τους ή ακόμα ποια έργα ευρίσκονται εκτός της δικαιοδοσίας των Δήμων, κάποιος υποψήφιος πριν πέντε χρόνια έταζε σχολεία σε ένα Δήμο τα οποία ασφαλώς δεν είδαμε, τι σχέση έχει ο Δήμος με την ανέγερση των σχολείων ως πρώην πρόεδρος Σχολικής Εφορείας, δεν ξέρω.

Είναι πολύ εύκολο να τάζεις «λαγούς με πετραχήλια» εκ του ασφαλούς, άλλωστε ούτε τελωνείο πληρώνεις ούτε Φ.Π.Α, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιος θα τα υλοποιήσει όλα αυτά τα έργα και με ποια χρήματα.

Τις ανάγκες των Δήμων λίγο πολύ όλοι τις ξέρουμε, όμως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση των οικονομικών των Δήμων μας που είναι καταχρεωμένοι, με την αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών τους και με κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να γίνει οικονομία πόρων και υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως και η «εκμετάλλευση» πόρων από διάφορα περιφερειακά προγράμματα της ΕΕ.

Ακολούθως, τα διάφορα έργα που πρέπει να γίνουν σε κάθε Δήμο, πρέπει να ιεραρχούνται με διαφάνεια, με γνώμονα το γενικό συμφέρον του συνόλου των πολιτών και οι αποφάσεις για τα μεγάλα έργα, να λαμβάνονται έχοντας υπόψη την άποψη, αν είναι δυνατό, όλων των οργανωμένων φορέων.

Ένα καίριο στοιχείο για την επιτυχία ενός Δήμου, είναι η αμφίδρομη ενημέρωση Δήμου και δημοτών, αν οι Δημοτικοί Άρχοντες παραμένουν κλεισμένοι στα γραφεία και τα σπίτια τους χωρίς να βλέπουν τους δημότες θα «σαλπάρουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», πάντοτε υπάρχει η περίπτωση να ακούσεις και τη καλύτερη άποψη από τη δική σου.

Για να μπορείς να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις πρέπει να ξέρεις και για να ξέρεις πρέπει να βλέπεις και να ακούεις τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους δημότες. Οι δημότες θα υπάρχουν και μετά τις 17 του Δεκέμβρη και αξία έχει να μη τους ξεχνούμε όταν δεν έχουν τη ψήφο, που όλοι σήμερα κυνηγούμε.

Αντώνης Παπαχριστοδούλου,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Έγκωμης.Copyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.